تورم و حسابداری

نرخ حسابداری تورمی چگونه محاسبه می‌شود؟ حسابداری تورمی روشی در حسابداری است که در شرایطی که نرخ تورم بالا و بی‌ثبات است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از این روش، تنظیم صورت‌های مالی به گونه‌ای است که اثرات تورم بر ارزش دارایی‌ها، بدهی‌ها و درآمدها در نظر گرفته شود تا اطلاعات مالی بازتاب‌دهنده‌ی واقعی‌تر و دقیق‌تری از وضعیت مالی شرکت باشد.

دلایل ایجاد تورم اقتصادی در حسابداری تورمی

از دلایل اصلی ایجاد تورم در ایران به افزایش حجم عرضه پول و عدم تعادل بین هزینه و درآمد دولت می­‌توان اشاره کرد، افزایش حجم عرضه پول که در واقع همان افزایش نقدینگی بوده و به عدم تعادل میان درآمدها و هزینه‌­های دولت، کسری بودجه می­‌گویند، هر دو مورد مذکور در سال‌­های اخیر در اقتصاد ایران رخ داده است.

رخ تورم در حسابداری

به یک شاخص جهت نمایش ارزش پول ملی و قدرت خرید افراد جامعه در یک دوره مالی و بازه زمانی مورد نظر، نرخ تورم گفته می‌­شود، برای محاسبه نرخ تورم تغییرات نسبی در شاخص قیمت که معمولا شاخص قیمت مصرف کننده است، در نظر گرفته می­‌شود. طبق استانداردهای جهانی محاسبه و اعلام نرخ تورم از حوزه اختیارات بانک مرکزی است.

تاثیر تورم در حسابداری تورمی

تورم سبب کاهش ارزش پول، افزایش قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم شده که نتیجه آن در حسابداری کسب و کارها تاثیر گذار است، تاثیر گذاری در کسب و کارها از طریق تحلیل مالی گزارش‌های شرکت­‌ها قابل بیان است، تاثیر تورم بر صورت­‌های مالی از طریق زیر صورت می­‌گیرد:

  • تاثیر بر دارایی‌ها، بدهی‌ها، سود و زیان، سرمایه‌گذاری و جریان نقدینگی شرکت­‌ها
  • تاثیر در نحوه تحلیل حسابرسی، تحلیل ریسک، تحلیل سودآوری و تحلیل مالیاتی شرکت‌­ها
  • تاثیر در سیاست‌های مالی، تعیین قیمت‌های محصولات و خدمات و همچنین مدیریت دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت­‌ها

دسته بندی ها

رفرنس ها

نویسندگان

علی خانی

طراح سیستم های تشخیص چهره


اطلاعات بیشتر در باره من

گالری تصاویر

فایل ها

نظرات کاربران

    نظری برای این مقاله ثبت نشده است.
    شما اولین نفری باشید که برای این مقاله نظر ثبت می کنید.

ارسال نظر